Onderwijsontwikkeling

Leren vindt steeds minder plaats achter de schoolbanken en steeds meer in de praktijk. Hybride-opleidingen schieten als paddenstoelen uit de grond, maar de invulling hiervan is soms lastig. Wij kunnen hierbij helpen.

Door gebruik te maken van werkvormen die passen bij de doelgroep, kan het onderwijs ontwikkeld worden binnen een meer praktijkgerichte context. Wij hebben veel ervaring met het ontwikkelen van verschillende werkvormen en passen dit in in het curriculum van de opleiding. Hierbij maken we gebruik van het kwalificatiedossier en de werknemersvaardigheden en competenties die worden gevraagd. Op deze manier bied je als school altijd passend onderwijs en is de transfer van het geleerde naar de praktijk veel groter.

Onderwijskwaliteit

Bij het ontwikkelen van onderwijs, houden we te allen tijde de kwaliteit van het onderwijs in de gaten. Werkvormen kunnen leuk zijn, maar moeten wel het doel ondersteunen. Dit betekent dat we altijd kiezen voor resultaatgerichte werkvormen.

Docentenondersteuning

Naast het ontwikkelen van onderwijs en het controleren op kwaliteit, speelt de docent een grote rol binnen het onderwijs. Wij coachen de docent binnen de veranderingen in het curriculum en zorgen ervoor dat de docent en BPV-begeleider zich zeker voelt binnen het nieuwe onderwijs en dat er draagvlak wordt gevormd.

Wij doen dit door middel van persoonlijke begeleiding of een coach de coachprogramma. De docent is de spil binnen het onderwijs en verdient ondersteuning bij veranderingen binnen het onderwijsprogramma.